2021. január 13-15. között újra akkreditált EMDR haladó tréning (Level 2.) indul Budapesten, a Magyar EMDR Egyesület valamint az EMDR Europe támogatásával.

Az EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing – azaz szemmozgásokkal történő deszenzitizálás és újrafeldolgozás) egy olyan, széles körben kutatott pszichoterápiás eljárás, amelyet mind az APA (American Psychiatric Association), mind pedig az ISTSS (International Society for Traumatic Stress Studies) a PTSD hatékony kezelési módjának tekint. Az EMDR terápiát a PTSD mellett, sikeresen alkalmazzák különböző érzelmi zavarok, szorongásos kórképek (fóbia, pánikzavar), személyiségzavarok, illetve függőségek kezelésében, valamint az eljárás új lehetőségeket nyújt a stressz kezelésére és a teljesítménynövelésre a művészetek, az üzleti élet vagy a sport területein is.

Mi az EMDR?

Az EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) egy átfogó, integratív pszichoterápiás megközelítés. Strukturált protokollján belül, számos hatékony pszichoterápiás elem előfordul, – mind a kognitív viselkedésterápia, mind a pszichodinamikus terápia, vagy az interperszonális, az élmény- és test-központú terápiák területéről – amelyekkel maximalizálja a kezelés hatásait.
Az EMDR pszichoterápia olyan, az adaptív információfeldolgozást támogató terápiás eljárás, mely nyolc különböző szakaszban dolgozza fel a pszichopatológia kialakulásában szerepet játszó negatív élményeket. A betegségek kialakulásának alapját képező korábbi tapasztalatok mellett, a jelenlegi diszfunkcionális reakciókat kiváltó helyzetekre, valamint a mentális egészséghez szükséges adaptív viselkedés és gondolkodás elsajátítására fókuszál.

Miért az EMDR?

Az elmúlt években számos klinikai és neurobiológiai kutatás igazolta e pszichoterápiás megközelítés hatékonyságát és érvényességét. Az EMDR különböző pszichoterápiás módszerekbe integrálható. A WHO a gyermekek és felnőttek pszichotrauma terápiájában az EMDR-t a CBT-vel egyenértékű terápiaként ajánlja!
Ki vehet részt az EMDR képzés második szintjén?
A képzésen részt vehetnek azok a bemeneti követelményeknek megfelelő szakemberek akik elvégezték az EMDR alapfokú tréninget (Level 1.) és részt vettek azt azt követő kötelező – EMDR Europe által előírt – minimum 10 óra csoportos szupervízión.
A teljes EMDR képzés elvégzését követően, csak azok a szakemberek nyerhetik el az EMDR terapeuta (EMDR practitioner) címet, akik eleget tesznek a Magyar EMDR Egyesület képzési feltételeinek. További információ a képzésekről és a bemeneti feltételekről: www. emdr.hu

Tudnivalók:

Előadó: Havelka Judit, PhD

Jelentkezési határidő: 2020. december 20.

Részvételi díj: 140.000.- Ft.

Jelentkezni a gorozdie@me.com e-mail címen lehet. A jelentkezés a részvételi díj befizetésével válik elfogadottá. A részvételi díjat kérjük legkésőbb 2020. december 20. napjáig utalja el az alábbi számlaszámra: Help & Care Kft. 10300002-10627386-49020013, MKB Bank.

Online jelentkezés:

Felhívjuk minden jelentkező figyelmét, hogy a tanfolyam minimum létszáma minimum 12 fő, maximum létszáma 24 fő. Kevés jelentkező esetén a képzést nem tartjuk meg, az átutalt képzési díjat a jelentkező választása szerint visszautaljuk vagy a következő képzés díjaként használjuk fel. Amennyiben betelik a csoport, a képzési díjat a jelentkező választása szerint visszautaljuk vagy a következő csoportra (várhatóan 2019. tavasz) jelentkezési díjaként használjuk fel.

A workshop helyszíne Budapest, pontos helyszínének meghatározására a jelentkezés lezártát követően kerül sor a létszám függvényében.

A Magyar EMDR Egyesület és az EMDR Europe támogatásával.