2021. május 5-8. között újra akkreditált EMDR alaptréning (Level 1.) indul Budapesten, a Magyar EMDR Egyesület valamint az EMDR Europe támogatásával.

Az EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing – azaz szemmozgásokkal történő deszenzitizálás és újrafeldolgozás) egy olyan, széles körben kutatott pszichoterápiás eljárás, amelyet mind az APA (American Psychiatric Association), mind pedig az ISTSS (International Society for Traumatic Stress Studies) a PTSD hatékony kezelési módjának tekint. Az EMDR terápiát a PTSD mellett, sikeresen alkalmazzák különböző érzelmi zavarok, szorongásos kórképek (fóbia, pánikzavar), személyiségzavarok, illetve függőségek kezelésében valamint az eljárás új lehetőségeket nyújt a stressz kezelésére és a teljesítménynövelésre a művészetek, az üzleti élet vagy a sport területein is.

Mi az EMDR?

Az EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) egy átfogó, integratív pszichoterápiás megközelítés. Strukturált protokollján belül, számos hatékony pszichoterápiás elem előfordul, – mind a kognitív viselkedésterápia, mind a pszichodinamikus terápia, vagy az interperszonális, az élmény- és test-központú terápiák területéről – amelyekkel maximalizálja a kezelés hatásait.
Az EMDR pszichoterápia olyan, az adaptív információfeldolgozást támogató terápiás eljárás, mely nyolc különböző szakaszban dolgozza fel a pszichopatológia kialakulásában szerepet játszó negatív élményeket. A betegségek kialakulásának alapját képező korábbi tapasztalatok mellett, a jelenlegi diszfunkcionális reakciókat kiváltó helyzetekre, valamint a mentális egészséghez szükséges adaptív viselkedés és gondolkodás elsajátítására fókuszál.

Miért az EMDR?

Az elmúlt években számos klinikai és neurobiológiai kutatás igazolta e pszichoterápiás megközelítés hatékonyságát és érvényességét. Az EMDR különböző pszichoterápiás módszerekbe integrálható. A WHO a gyermekek és felnőttek pszichotrauma terápiájában az EMDR-t a CBT-vel egyenértékű terápiaként ajánlja!

Ki vehet részt az EMDR képzés első szintjén?

Miután az EMDR csak ún. második módszerként tanulható, ezért az EMDR képzésen való részvétel feltétele a terápiás tapasztalat.

A képzésen csak a Magyar EDMR Egyesület honlapján leírt képzési feltételeknek megfelelő szakemberek vehetnek részt. A feltéteket az alábbi linken tekintheti meg: https://emdr.hu/terapias-szakembereknek/az-emdr-kepzes-megkezdesenek-feltetelei/ 

A jelentkezés feltétele továbbá, hogy a kepzettsegek@emdr.hu email-címre minden jelentkező legkésőbb a képzés időpontja előtt egy héttel elküldje végzettségei/diplomái beszkennelt változatát annak igazolására, hogy megfelel a https://emdr.hu/terapias-szakembereknek/az-emdr-kepzes-megkezdesenek-feltetelei/ oldalon részletezett feltételeknek. A dokumentumok megküldése nélkül nem áll módunkban biztosítani, hogy a jelentkező a képzését megkezdhesse (ez alól a részvételi díj befizetése sem mentesít).

A teljes EMDR képzés elvégzését követően, csak azok a szakemberek nyerhetik el az EMDR terapeuta (EMDR practitioner) címet, akik eleget tesznek a Magyar EMDR Egyesület képzési feltételeinek. További információ: www. emdr.hu

Tudnivalók:

Előadó: Havelka Judit, PhD

Jelentkezési határidő: 2021. április 10.

Részvételi díj: 140.000.- Ft.

Jelentkezni a gorozdie@me.com e-mail címen lehet. A jelentkezés a részvételi díj befizetésével válik elfogadottá. A részvételi díjat kérjük legkésőbb 2021. április 10. napjáig utalja el az alábbi számlaszámra: Help & Care Kft. 10300002-10627386-49020013, MKB Bank.

Online jelentkezés:

Felhívjuk minden jelentkező figyelmét, hogy a tanfolyam minimum létszáma minimum 12 fő, maximum létszáma 24 fő. Kevés jelentkező esetén a képzést nem tartjuk meg, az átutalt képzési díjat a jelentkező választása szerint visszautaljuk vagy a következő képzés díjaként használjuk fel. Amennyiben betelik a csoport, a képzési díjat a jelentkező választása szerint visszautaljuk vagy a következő csoportra (várhatóan 2021. ősz vége – tél eleje) jelentkezési díjaként használjuk fel.

Kérjük, hogy a képzés első napjára az alapdiplomájának/szakvizsgájának és módszerspecifikus képzésének legmagasabb szintjének igazolását másolati példányban szíveskedjen magával hozni.

A workshop helyszíne Budapest, pontos helyszínének meghatározására a jelentkezés lezártát követően kerül sor a létszám függvényében.

Help & Care Kft.

A Magyar EMDR Egyesület és az EMDR Europe támogatásával.