Az EMDR Intézet aktuális képzései:

 

Kik vehetnek részt a képzésen?

 

A képzésen csak azok vehetnek részt, akik legkésőbb a második szintű képzés megkezdésekor megfelelnek az EMDR terapeutává válás feltételeinek.

Az EMDR tréningeken pszichológusok, pszichiáterek (szakorvos/szakorvosjelölt/rezidens), gyermek-és ifjúságpszichiáterek (szakorvos/szakorvosjelölt/rezidens), pszichoterapeuták (illetve pszichoteraputa jelöltek) vehetnek részt.

Azoktól, akiknél pszichoterapeuta képzésük még folyamatban van, az EMDR tréning szervezője írásos igazolást kér arról, hogy szupervízió mellett használhatják a módszert.

Felhívjuk a figyelmet, hogy a Magyar EMDR Egyesület tagságának, valamint az “EMDR terapeuta” cím megszerzésének feltételei eltérhetnek a képzés megkezdésének feltételeitől.

A teljes EMDR képzés elvégzését követően, azok a szakemberek nyerhetik el az EMDR terapeuta (EMDR practitioner) címet, akik eleget tesznek a Magyar EMDR Egyesület képzési feltételeinek.

Ki lehet EMDR terapeuta?

Az „EMDR terapeuta” („EMDR practitioner”) cím használatára azok a terápiás gyakorlattal rendelkező

  • pszichológusok (tanácsadó szakpszichológusok, klinikai szakpszichológusok),
  • pszichiáterek, gyermek- és ifjúságpszichiáterek, valamint
  • pszichoterapeuták jogosultak, akik
  1. a) egy Magyarországon a Pszichoterápiás Grémium által akkreditált módszerspecifikus képzést elvégeztek, vagy képzésük utolsó, szupervíziós szakaszát megkezdték és
  2. b) a teljes EMDR képzést követően megkapták az „EMDR terapeuta” („EMDR practitioner címet”) és
  3. c) a Magyar EMDR Egyesület, vagy más, az EMDR Europe által elismert nemzetközi EMDR Egyesület rendes tagjai. Kérjük, hogy tájékozódjon a Magyar EMDR Egyesület tagsági feltételeiről az Alapszabályban, valamint a letölthető Belépési Nyilatkozaton!

 

Kérjük, hogy a fentiek miatt a képzés első napjára az alapdiplomájának/szakvizsgájának és módszerspecifikus képzése legmagasabb szintjének igazolását másolati példányban szíveskedjen magával hozni.